از قضا آقاي رئيس جمهور واژه را درست ادا کرده است


اخيرا کليپي از دکتر رئيسي در صحن مجلس شوراي اسلامي دست به‌دست مي‌شود که تهيه‌کنندگان کليپ قسمتي از سخنان ايشان در خصوص معرفي وزير کشور و تعريف از وي با عبارت «تدبير المدن» را برجسته‌سازي و با استفاده سواد اندک رسانه‌اي و علمي خود اقدام به تخريب آقاي رئيس جمهور کردند.


از قضا آقاي رئيس جمهور واژه را درست ادا کرده است





به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان، اخيرا کليپي از آقاي رئيسي در صحن مجلس شوراي اسلامي دست به‌دست مي‌شود که تهيه‌کنندگان کليپ قسمتي از سخنان ايشان در خصوص معرفي وزير کشور و تعريف از وي با عبارت «تدبير المدن» را برجسته‌سازي و با استفاده سواد اندک رسانه‌اي و علمي خود و با هدف تخريب آقاي رئيس جمهور،کلمه مدن را با «مدون» اشتباه گرفته‌اند و متاسفانه مخاطبان نيز بدون توجه به معناي اصلي کلمه اين کليپ را بازنشر مي‌دهند.


کلمه «مدن» به ضم ميم و دال جمع کلمه مدينه و به معني شهرها است، امروزه در علوم انساني «تدبير المدن» يعني همان «مديريت حکمراني» و يکي از علوم امروزي و نوين است که آشنايي با آن يکي از شرايط اخذ سمت‌هاي مرتبط است.


اين واژه از قديم‌الايام مورد استفاده قرار گرفته و يکي از شرايط فرمانروا به شمار رفته است.


تدبير داشتن در کتب انديشمندان قديمي همچون ابن‌خلدون، خواجه نصيرطوسي در اخلاق ناصري، ابن سينا در نه رساله «اقسام العلوم» رساله پنجم ابونصر فارابي و حتي در نظريات ارسطو در کتاب «اخلاق نيکوماخوس» و افلاطون در «جمهوريت» در مورد اخلاق و سياست به عنوان يکي از شرايط فرمانروا ذکر شده است که در ترجمه عربي به عبارت «تدبير المدن» برگردانده شده است، شيخ بهايي در «جامع عباسي» هم از اين واژه در سياست حکمراني استفاده کرده است.


«ابن ميثم» در شرح کلام حضرت علي (ع) درباره صفات حاکم، صراحتا به کلمه «تدبير المدن» به عنوان يکي از شرايط حاکم اشاره مي‌کند:
  ابن‌ميثم در شرح اين سخن در کتاب شرح نهج‌البلاغه ابن ميثم بحرانى ج 3 ص 34، مکتب الاعلام‌الاسلامى مي‌نويسد:
"اقوى الناس عليه وهو الاکمل قدرة على السياسة والاکمل علما بمواقعها وکيفياتها تدبير المدن و الحروب و ذلک يستم ه اشجع الناس».قوي‌ترين مردم در امور حکومتى يعنى کامل‌ترين بر امور سياسى و کامل‌ترين به مسائل سياسى و کيفيت آن و چگونگى تدبير شهرها و جنگ‌ها، مستم آن است که حاکم اسلامى شجاع‌ترين مردم نيز باشد. «مقاله شرايط و صفات حاکم از ديدگاه امام علي (ع) نوشته علي‌اکبر ذاکري»


در رومه ايران شماره 5391 مورخ 27 خرداد 1392 نيز مقاله‌اي با همين نام «تدبير المدن» در خصوص فلسفه سياسي چاپ شده است.


نهايت کلام آنکه آقاي رئيس جمهور از اين واژه کاملا علمي و داراي سابقه پژوهشي زياد به خوبي و در جاي خودش استفاده کرده و اصل استفاده از فرهنگ غني فارسي را رعايت کرده است.  


آنچه سواد علمي و احاطه کلامي رئيس جمهور را نشان داده است در مقابل سواد اندک و بي‌اطلاعي منتقدان ناآگاه و خبث طينت و پليدي مخالفان را آشکارتر کرده است.  


============================


حسين شعباني کارشناس ارشد حقوق و قضا
============================


انتهاي پيام


روايت سقوط تدريجي طلبه اخراجي/ مثل عليمحمد باب به خارجيها وصل بو

درس تاريخ به ايرانيها در جنگ جهاني دوم؛ «امنيت نباشد، نان نيست»!

از قضا آقاي رئيس جمهور واژه را درست ادا کرده است اخيرا کليپي از

شفابخش مثل «آنغوزه»/ بازار چند هزار ميلياردي «طلاي کوير» در دست

شفابخش مثل «آنغوزه»/ بازار چند هزار ميلياردي «طلاي کوير» در دست

*درسي براي همه*?????? ???? *کساني که از تاريخ عبرت نگيرند مجبور

اين عکس ها با جان عکاسانشان بازي کردند! + عکس در دنياي امروز از

کرده ,تدبير ,المدن» ,استفاده ,آقاي ,رئيس ,تدبير المدن» ,رئيس جمهور ,آقاي رئيس ,يکي از ,از شرايط ,عبارت تدبير المدن»

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آنتی اُکسیدان مدرسه فوتبال پرسپولیس بجنورد تعميرات يخچال گلسان qiwusi پایگاه خبری و تحلیلی اینصدا دفتریادداشت محمد کاووسی خسروی هر چی بخوای هوش و حافظه دوره ی 36